Tre nye Michelin-stjerner for Badens gastronomiske høydepunkter!

Transparenz: Redaktionell erstellt und geprüft.
Veröffentlicht am

Baden-Württemberg feirer tre nytildelte Michelin-stjernerestauranter i 2025, inkludert Raro, Kaisersaal og Hawara.

Baden-Württemberg feiert drei neu ausgezeichnete Michelin-Sterne-Restaurants 2025, darunter Raro, Kaisersaal und Hawara.
Baden-Württemberg feirer tre nytildelte Michelin-stjernerestauranter i 2025, inkludert Raro, Kaisersaal og Hawara.

Tre nye Michelin-stjerner for Badens gastronomiske høydepunkter!

17. juni 2025 var det på tide igjen: Michelin-guiden hedret de beste restaurantene i Tyskland i Frankfurt am Main. I år fikk hele 341 restauranter i Tyskland den ettertraktede Michelin-stjernen, inkludert 73 fra Baden-Württemberg. Gourmetregionen holder seg stabil og overgås kun av Bayern, som ligger på toppen av stjernerestaurantene. Tre nye stjernerestauranter ble feiret i Baden-Württemberg, som tilbyr ansvarlige konsepter og kreative menyer.

De tre nye stjernerestaurantene er:

  • Raro im Mühlenhof, Schriesheim
    Dieses Restaurant setzt auf das Motto „Vom Acker auf den Teller“. Die hauseigene Landwirtschaft umfasst ca. 7.000 Quadratmeter und bietet 750 verschiedene Gemüse-, Kräuter- und Obstsorten. Gäste können sich auf ein fünf-Gänge-Menü von Mittwoch bis Donnerstag sowie sieben Gänge am Wochenende freuen. Auch vegetarische Optionen sind auf Voranmeldung erhältlich. Mit einer halboffenen Küche in einer ehemaligen Papier- und Kerzenfabrik verleiht die Location dem Ganzen einen besonderen Charme. Raro wurde zudem mit einem grünen Michelinstern für sein Engagement in der nachhaltigen Gastronomie ausgezeichnet.
  • Kaisersaal, Ravensburg
    In einem ehemaligen Tanzsaal mit hohen Decken und Stuckverzierungen serviert das Restaurant unter der Leitung von Kevin Leitner klassische und mediterrane Gerichte in zeitgemäßer Interpretation. Highlights wie norwegische Jakobsmuschel mit Rhabarber und Bison mit gegrilltem Frühlingslauch sorgen für kulinarische Freude. Auch der Kaisersaal erhielt den begehrten Michelin-Stern.
  • Hawara, Freiburg
    Mit einer Küche, die ganz auf Nachhaltigkeit baut, verwendet das Hawara Zutaten aus dem hauseigenen Garten und von regionalen Bio-Produzenten. Das saisonale Menü wird durch Gerichte wie geräucherten Wels und Eis aus gerösteten Kartoffelschalen ergänzt. Auch dieses Restaurant erhielt den Michelin-Stern sowie einen grünen Stern, was sein Engagement in der nachhaltigen Gastronomie unterstreicht.

Baden-Württemberg på gourmetkartet

Med totalt 73 stjernerestauranter viser Baden-Württemberg på imponerende vis at det er en av de ledende gourmetregionene i Tyskland. Bærekraft og trenden mot plantebasert mat er umiskjennelige tegn i tiden. Som Michelin-guiden understreker, er kvaliteten og kreativiteten til tysk gastronomi bemerkelsesverdig. I år ble det delt ut 80 grønne stjerner for ansvarlig forbruk, 14 av disse var nye bidrag.

Blant de fremragende aktørene i den tyske gastronomiscenen er Claus-Peter Lumpp, som ble anerkjent som mentorkokk. Med flere tiår med erfaring og dedikasjon fremmer han unge talenter i cateringbransjen og gir dermed et betydelig bidrag til utviklingen av unge kjøkkentalenter. Bareiss-restauranten, under hans ledelse, forsvarte også den imponerende tildelingen av tre Michelin-stjerner for 18. år på rad.

Mellom de mange prisene og variasjonen av nye restauranter skiller Michelin-guiden 2025 seg ut: Med en omfattende manual på 480 sider, som inkluderer mer enn 1240 restaurantanbefalinger, vil den være tilgjengelig fra 24. juli 2025 for 29,95 euro i Tyskland og 30,80 euro i Østerrike. Gourmetelskere kan glede seg. Den gastronomiske kartleggingen viser nok en gang matlagingskunsten og mangfoldet i det kulinariske landskapet i Tyskland.

Les mer om prisene og nyutviklingen i storkjøkkenbransjen Merkur, Turisme nettverk og Restaurantrangeringer.